ruimte

Ruimte nemen

Van de week had cursist Sandra een leerzame les…
Onderstaand haar verhaal, waarin ze mooi beschrijft hoe Tai Chi en Chi Kung je bewust kunnen maken van mentale patronen, in dit geval ‘geen ruimte nemen’.
Dank je wel, Sandra!

Vanmorgen had ik 2 van mijn 4 wekelijkse uurtjes Tai Chi en Chi Kung (Zhan Zhuang) training.

In de Tai Chi les ontdekte ik dat ik mij gewoonlijk niet verder in het contact met de ander begeef, tot waar hij/zij de grens aangeeft en dat ik mijzelf het binnen mijn eigen grens zo comfortabel mogelijk probeer te maken.
De oefening van vanmorgen daagde mij uit om mijn grenzen te verruimen en ruimte te nemen in het energetisch- en fysieke veld van de ander, en daarbij mijn eigen roots niet te verliezen. Dat alles met een ontspannen lichaam, stevig geworteld in de aarde en vol structuur.

In het Chi Kung uur kon ik deze ontdekking toepassen in het staan (als een boom). En in een partneroefening waarbij ik door mijn energie meer Yang te maken, de structuur van mijn boom kon behouden, hoe hard de ander ook mijn plaats probeert in te nemen. En dat alles wederom met een ontspannen lichaam, stevig geworteld in de aarde en vol structuur.

Dit soort oefeningen, waarbij letterlijk fysiek zichtbaar wordt hoe je in het leven staat, zijn voor mij de parels van deze mooie Chinese bewegingsleer.

Auteur: Gastauteur

Onder deze "naam" staan de berichten die door cursisten geschreven zijn. Er is immers niets zo mooi als een verhaal uit eerste hand!
Soms zal de naam van de schrijver in het bericht vermeld staan, soms wil de schrijver anoniem blijven.

Wij houden schrijvers op de hoogte van reacties op hun schrijfsels.

, , , , ,

Eén reactie op Ruimte nemen

  1. Linda Nijhof 8 februari 2016 op 17:19 #

    Heel erg mooi!

Geef een reactie

Pin It on Pinterest